Dudok appeltaart

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Frans.
Wachten: 50 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-12-2009 | 27 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bodem: bodem:
  • 250 gr boter
  • 300 gr bloem
  • 150 gr basterdsuiker
  • 0,5 tl zout
  • 1 vulling: vulling:
  • 1,5 kg jonagold
  • 1 potje appelcompote
  • 1 el kaneel
  • 2 kopjes rozijnen
  • 1 wat suiker
  • 1 kruimeldeeg: kruimeldeeg:
  • 90 gr bloem
  • 40 gr bruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 gr boter

Bereiden

1 Voor de bodem: Voeg alle ingredienten voor de bodem samen, kneed het deeg en laat het een halfuur koel en ingepakt rusten. Verdeel het deeg over de bodem en druk het goed aan. Zorg voor ene opstaande rand ter hoogte van de bakvorm. Verwarm de oven voor op 190 graden. 2 Voor de vulling: Doe de appelparten in een koekenpan en bak ze even (hierdoor worden de appels zachter en gaat het vocht eruit waardoor de bodem lekkerder blijft). Voeg een beetje water toe zodat ze niet aanbakken. Meng de appels met de compote, de kaneel, de rozijnen/boerenjongens en eventueel suiker. Doe dit in de vorm en druk het goed aan. 3 Voor de kruimels: Kneed de bloem, vanillesuiker en boter met de hand snel tot een kruimelig deeg, voeg daarna de basterdsuiker toe en meng dit goed maar kneed niet meer. Verdeel het gelijkmatig over de appeltaart. 4 Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Zorg dat de kruimels mooi gekleurd zijn.

Materialen

Springvorm doorsnede 26 cm

Bronvermelding