Menu
Amarettoparfait met gepocheerde peer
Ingrediënten
- 6 stuks eieren (gescheiden)
- 180 gr witte basterdsuiker
- 10 stuks italiaanse bitterkoekjes (amaretti)
- 1/2 dl amandellikeur
- 1/2 l slagroom, stijfgeklopt
- voor de peer
- 1 stuks citroen
- 1 stuks sinaasappel
- 150 gr suiker
- 1/2 dl amaretto
- 4 mooie handperen
- 2-3 el citroensap
Bereiden
Parfait:
Eidooiers met 150 gr suiker in kom boven heet water (au bain marie) tot dik, schuimig mengsel kloppen en al roerende in een bak met koud water afkoelen. Eiwitten stijf kloppen met 30 gr suiker en luchtig door het dooiermensel scheppen. Verkruimelde bitterkoekjes, likeur en als laatste de slagroom door het eimengsel spatelen. Mensel in diepvriesdoos doen en een nacht in de diepvries laten opstijven.
Gepocheerde peer:
Met dunschiller schil van citroen en sinaasappel fsnijden en schil in heel dunne reepjes snijden. Citroen en sinaasappel uitpersen en sap samen met reepjes schil, amaretto en 3/4 ltr water aan de kook brengen to de suiker is opgelost. Peren schillen, halveren en klokhuis verwijderen. Peren in hete siroop leggen (helemaal ondergedompeld, evt wat water toevoegen en op zacht vuur 8-10 minuten pocheren. Peren in siroop laten afkoelen
Op mooie borden een bolletje amarettoparfait en een halve peer leggen. Eventueel garneren met wat amaretti en een dotje stijfgeklopte slagroom.