Hongaarse stoofschotel

Anders, Hoofdgerecht, 8 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 13-02-2006 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram varkenspoulet
  • 25 gram margarine
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • 2 paprika's, in blokjes gesneden
  • 3 uien, gesnipperd
  • 1 winterwortel, in blokjes gesneden
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 6 tl bouillonpoeder
  • tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1/2 tl kruidnagelpoeder

Bereiden

Boter verhitten en hierin de varkenspoulet bruin bakken, dan de uien meebakken. Daarna de paprikablokjes en preiringetjes erbij doen en alles nog even meebakken. Na 3 minuten de paprikapoeder toevoegen. Dan de wortelblokjes, tijm, laurierblad en kruidnagelpoeder erbij doen. Bouillonpoeder en tomatenpuree toevoegen en net zoveel water erbij doen dat alles net onder staat. Het geheel 45 minuten laten stoven. Voeg extra water of bouillon toe indien er teveel vocht verdampt. Als het stoofvocht te dun is, bijbinden met maizena of Honig allesbinder. Lekker met rijst.

Materialen

grote braadpan

Bronvermelding