Menu
Rosbief met kruidenkorst en oesterzwammensaus
Ingrediënten
- 1 kg rosbief
- zout, peper
- 1 dl olijfolie
- 3 sneetjes oud wit brood
- 3 eetl pesto
- 5 eetl verse gehakte kruiden
- 3 eetl grove mosterd
- 50 gr walnoten
- 2 gesnipperde sjalotten
- 350 gr oesterzwammen
- 1 dl witte wijn
- 1 dl vleesfond
- 1 dl slagroom
Bereiden
Voorbereiding
Neem de rosbief 2 uur van tevoren uit de koelkast. Kruid de rosbief vlak voor het bereiden met zout en peper. Verhit 1 dl olijfolie in een braadpan en bak de rosbief op hoog vuur rondom bruin. Neem de rosbief uit de pan, leg hem in een braadslee of ovenschaal en laat wat afkoelen. Maak de gebruikte pannen niet meteen schoon. De achtergebleven jus en aanbaksels heeft u nog nodig voor de saus van sjalotjes en oesterzwammen. Ontkorst en verkruimel het brood en meng het met de pesto, verse kruiden, mosterd, noten en 2 eetl olie. Bedek de rosbief met dit mengsel en druk het goed aan. Verwarm de oven voor op 185 grC. Bak de rosbief in het midden van de oven in 20 - 25 minuten rose.
Bereiding
Neem de rosbief uit de oven, leg hem op een vleesplank en laat hem afgedekt met aluminiumfolie 10 - 15 minuten rusten. Voeg 1 dl kokend water toe aan de aanbaksels in de braadslede of ovenschaal en roer ze los. Bak intussen heet sjalotje snel goudbruin in de achtergebleven olie van de braadpan. Voeg de oesterzwammen toe en bak ze bruin. Blus ze af met de wijn en het vocht uit de braadslede of ovenschaal. Voeg de fond toe en laat de saus 5 minuten inkoken. Roer de room erbij en breng op smaak met zout en peper. Snij de rosbief in 1cm dikke plakken en serveer met de saus.
Lekker met krieltjes en voorjaarsgroenten, zoals peultjes, spinazie en lente-ui.
Materialen
braadslee of ovenschaal