Worteltaart van Leila (met een twist van Annemarie)

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Anders.

Laatst aangepast: 27-12-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 250 gr kristalsuiker
  • 75 gr gemalen amandelen
  • 100 gr bloem
  • 1 tl vanillesuiker
  • 1 el bakpoeder
  • 1,5 tl kaneel
  • 1 tl kardemom
  • 0,5 tl gemberpoeder
  • zout
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 450 gr fijngeraspte wortel
  • boter
  • paneermeel
  • 1 bakje roomkaas (philadelphia, 175 gr)
  • gr poedersuiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • 1 limoen (rasp en sap)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 150 C. Klop de eieren met de suiker licht en luchtig. Meng alle droge ingredienten door het eimengsel (bloem en bakpoeder zeven). Roer de olie en wortel erdoor. Beboter een springvorm en bestrooi deze met paneermeel. Doe het deeg in de vorm en bak het in het midden van de oven ca. 55 min. of tot een prikker die je in het midden steekt er droog uitkomt. Laat de taart afkoelen. Meng de roomkaas met poedersuiker, limoenrasp en limoensap naar smaak. Bestrijk de bovenkant van de taart ermee. NB: Leila gebruikt alleen bloem (175 gr.), geen gemalen amandelen. Leila maakt het glazuur van 75 gr. zachte boter, 100 gr. roomkaas, 250 gr.poedersuiker, 1 tl. vanillesuiker en limoenrasp. Ik vind dat te vet en te zoet. Vandaar dat ik de boter weglaat en minder suiker gebruik, maar wel limoensap.

Materialen

springvorm 24 cm, oven, mixer oven 150 C (hete lucht oven, elektrische oven iets hogere temp.)

Bronvermelding