Gegrilleerde biefstuk met een pikante dressing

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 720 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kogelbiefstukken (150 g)
  • 1 ui
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 1 rood spaans pepertje
  • 1/2 eetl oregano
  • 8 takjes peterselie
  • 2 teen knoflook
  • versgemalen peper
  • 1 1/2 dl maisolie (of olijfolie)
  • 1/2 dl witte wijnazijn
  • 1/2 eetl bruine suiker
  • zout
  • chilisaus (Tabasco)
  • 2 eetl olijfolie

Bereiden

Dit recept heet in het Argentijns: Bife de chorizo con chimichurri en de saus heet dus chimichurri (heet !) Het is natuurlijk altijd mogelijk het hete pepertje weg te laten of een stukje ervan te nemen. *De ui pellen en heel fijn snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in heel kleine stukjes snijden. Pepertjes wassen en in de lengte halveren. Pitjes eventueel verwijderen en pepertje in heel kleine stukjes hakken. In een kopje peterselie fijnknippen. In een kom doen: olie, azijn, ui, paprika, pepertje, peterselie, oregano en suiker. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Goed door elkaar kloppen. Pittig op smaak maken met zou en peper. 1 dag lang afgedekt in koelkast zetten. De bereiding: Warm 4 borden voor. Warm de grill voor op de hoogste stand. Saus nogmaals goed doorroeren en desnoods nog met wat Tabasco op smaak maken. Kogelbiefstuk rondom insmeren met olie en bestrooien met zout en peper. Lekbak onder grill schuiven. Biefstukken aan beide kanten in 2 minuten goudbruin en rose grilleren. Op de borden overdoen. Over elke biefstuk 1 eetlepel saus scheppen. Rest in een sauskom scheppen en direct opdienen. Lekker met Arroz Criollo (Argentijnse rijst) en een gemengde salade.

Bronvermelding