Champignons in een knoflooksausje

Anders, Bijgerecht, 12 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 30-03-2008 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bakje champignons
  • 6 tak peterselie
  • 3 eetl olijfolie
  • 2 teen knoflook
  • 1 1/2 eetl bloem
  • 1 1/2 dl rundvleesbouillon (pot, geen vlees)
  • cayennepeper
  • 1 eetl citroensap

Bereiden

In kopje peterselie fijnknippen. In steelpan 2 eetlepels olie verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Al roerend lichtbruin bakken. Direct de pan van het vuur nemen en de bloem erdoor roeren tot alle bloem opgenomen is. Pan weer op het vuur zetten en op matig vuur al roerend ca. 2 minuten verhitten. Vleesbouillon en 1 dl water door elkaar roeren. Al roerend scheutje voor scheutje de verdunde bouillon erdoor roeren. Toevoegen: mespuntje cayennepeper, 1 eetlepel fijngeknipte peterselie en citroensap. Pan van het vuur nemen. Champignons schoonvegen, grote exemplaren halveren. In een koekepan 1 eetlepel olie verhitten. Champignons toevoegen en al roerend op matig vuur lichtbruin bakken. Champignons door de saus mengen. De bereiding: Champignons met saus al roerend zachtjes verwarmen. Mengsel overdoen in een schaal en bestrooien met de rest van de peterselie.

Bronvermelding