Varkensvlees Oriëntal

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Oosters.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 09-02-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gr varkens- of kalfsvlees
  • 1 tn knoflook
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 zakje nasikruiden
  • 1/2 tl sambal
  • 1 kopje ketjap
  • 1 kopje olie
  • 1/4 zakje champignonsoep
  • 1 paprika
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 bakje champignons

Bereiden

Zet het fijngesneden vlees 1 nacht in een marinade van: knoflook (uit de knijper), paprikapoeder, nasikruiden, sambal, ketjap en olie. Bak het vlees met de marinade 5 min. in een braadpan. Voeg de gesneden ui, paprika, champignons en prei toe, bak nog 5 min. Laat met deksel op de pan gaar worden in 30 min. Bindt het met de champignonsoep. Maak eventueel af met room en een scheutje cognac.

Materialen

braadpan

Bronvermelding