Marian's paella casera (met vlees en vis)

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 18-08-2006 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 gamba's (rauw, ongepeld)
  • 4 rivierkreefjes (rauw, met schaal)
  • 300 gr sepia (inktvis)
  • 600 gr mosselen
  • 400 gr venusschelpjes
  • 400 gr tomaten
  • 2 groene paprika's
  • 4 tn knoflook
  • 400 gr varkensvlees (of kip)
  • 4 kopjes rondkorrelige rijst
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 4 draadjes safraan
  • 1 citroen (in vieren gesneden)

Bereiden

Voorbereiding: Alles goed schoonmaken. Van gamba's en rivierkreeftjes de uitsteeksels afknippen. Mosselen en schelpjes goed boenen. Sepia in kleine stukje knippen. Paprika in blokjes snijden. Tomaten raspen. Knoflook zeer fijn snijden. Vlees in dobbelsteenjes snijden. Bereiding: Mosselen in zeer ruim water koken tot ze allemaal open staan, uit vocht halen en halve schelp verwijderen. In hetzelfde water de schelpjes koken tot ze open staan, uit water halen en halve schelpjes verwijderen. Kookvocht warm houden en aanvullen tot 3 kopjes per persoon. Vlees (licht gezouten en gepeperd) in ruim olie bakken in paellapan, uit pan verwijderen. De gamba's en rivierkreeftjes in zelfde olie bakken en eruit halen.Daarna de sepia enkele min. in dezelfde olie bakken (let op: spat erg) en eruit halen. Als laatste de paprikabklokjes in de olie bakken. Alles gescheiden houden. Knoflook bakken en in olie laten, geraspte tomaat toevoegen en enkele min. laten sudderen. Het vlees en de helft van de mosselen en schelpjes toevoegen. De rijst, safraan en kookvocht van mosselen toevoegen en alles mengen. Op klein vuur gaar koken, regelmatig omscheppen. Met gamba's, rivierkreeftjes, mosselen, schelpjes en partjes citroen garneren. Met theedoek afdekken en zonder vuur 15 min. laten nagaren. BUEN PROVECHO !

Materialen

paellapan

Bronvermelding