Menu
Aardappelpuree met knolselderij
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen, in gelijke stukken
- 1 knol selderij, in blokjes
- 1 bosje selderij
- 1 dl warme melk
- 1 wat boter
- 3 draaien vers gemalen peper&zout
- 1 snuf nootmuskaat
- 250 gram geraspte belegen kaas
- 5 el grove mosterd
- 100 ml slagroom
Bereiden
Schil de aardappelen en de knolselderij, snijd de aardappelen in gelijke stukken en de knolselderij in blokjes. Kook de aardappelen samen met de knolselderij in water met wat zout in ongeveer 20 min gaar. Hak intussen de bladselderij fijn, verwarm de melk. Giet de aardappelen met de knolselderij af, stamp ze fijn en roer er vervolgens de warme melk met wat boter door tot een smeuige puree ontstaat. Maak op smaak met versgemalen peper , zout en nootmuskaat. Roer de fijngesneden selderij en de kaas erdoor. Maak een mosterdsaus door de mosterd door de slagroom te roeren en langzaam te verwarmen. Serveer de knolselderijpuree met de mosterdsaus.
Materialen
Lekker bij vis en vlees maar ook voor een ovenschotel. Dan de mosterdsaus door de puree roeren.