Marokaanse hapjes met kip in filodeeg uit de oven

Anders, Hapje, 6 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 20-01-2011 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 g Kipfilet in fijne reepjes

Bereiden

1 Pak (diepvries) filodeeg 200 g Kipfilet in fijne reepjes 1 Ui 3 Eieren 2 eL Olie 50 g Boter 50 g Geroosterde amandelen 4 eL Bloemsuiker 1 tL Gemberpoeder 1/2 Dopje safraan 1/2 tL Kaneelpoeder 3 Takjes verse koriander Peper Zout Bereidingswijze * Laat diepvriesdeeg ontdooien, bak de kipreepjes goudbruin in de olie, doe er de fijngesnipperde ui, gemberpoeder en safraan bij. Kruid met peper en zout en laat nog 5 minuten bakken. * Klop de eieren los, schenk ze over de kip heen en blijf roeren tot ze gestold zijn. Voeg er de fijngehakte koriander aan toe en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 °C en leg bakpapier op de bakplaat. * Hak de amandelen grof en vermeng ze met bloemsuiker en kaneel, laat de boter smelten en kwast er de randen van het deeg mee in. Leg in het midden van elk lapje deeg wat kippenvulling en daarop een lepeltje van het notenmengsel. * Vouw elk lapje dubbel, kwast de bovenkant in met gesmolten boter, vouw daarna de hoekpunten naar het midden van de vouwnaad en druk ze goed aan. Leg de driehoekjes met de naad naar beneden op de bakplaat en bak ze in 20 à 25 minuten goudbruin. Bestrooi met wat bloemsuiker en kaneel en serveer.

Bronvermelding