Spaghetti alla puttanesca

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 18-11-2004 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Kleine rode chilipeper
  • 1 el Kappertjes
  • 4 el Olijfolie
  • 1 Kleine ui, gesnipperd
  • 2 Teentjes Knoflook, in dunne plakjes
  • 6 Ansjovisfilets, fijngesneden
  • 400 gram Gehakte tomaten uit blik
  • 1 el Fijngehakte Oregano of 1/4 tl gedroogde oregano
  • 100 gram Zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
  • 400 gram Spaghetti
  • 1 el Fijngehakte peterselie

Bereiden

Snijd de chilipeper in tweeen, verwijder de zaadjes en snijd hem fijn. Spoel de kappertjes schoon, dep ze droog en hak grote exemplaren in stukjes. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg ui, knoflook en chilipeper toe. Bak alles 6 min. op laag vuur of tot de ui zacht is. Voeg de ansjovis toe en bak deze al roerend mee, tot het geheel is veranderd in een zachte pasta. Voeg de tomaten, oregano, olijven en kappertjes toe en breng alles aan de kook. Zet het vuur lager, voeg zout en peper toe en laat alles 10 min. zachtjes koken, tot de saus ingedikt is. Kook ondertussen de pasta in licht gezouten kokend water al dente. Laat hem kort uitlekken zodat de pasta nog wat vochtig blijft en schep hem met de peterselie door de saus. Meng alle ingredienten goed door voor u het het gerecht serveert.

Bronvermelding