Menu
4 x Gehaktbrood
Ingrediënten
- 600 gram gehakt
Bereiden
Materialen
GEHAKT BROOD 3 Ingrediënten: 50 gram gevulde olijven, 1 literblik ratatouille, 250 gram rundergehakt, 250 gram varkensgehakt, 4 sneetjes witbrood, ½ liter water, 2 eieren, 1 ui, 1 eetlepel gehakte peterselie, een snufje paprikapoeder, versgemalen peper, zout. Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200° C. Vet een cake of broodvorm in en leg de gevulde olijven er gelijkmatig verdeeld in. Laat de ratatouille even in een zeef uitlekken, zodat het mengsel niet meer zo vochtig is. Doe het gehakt in een kom. Snipper de ui. Leg de sneetjes brood op een bord en giet er wat water over. Laat ze even weken, knijp de sneetjes dan uit en voeg ze met de gesnipperde ui, de peterselie, de eieren, het paprikapoeder en peper en zout aan het gehakt toe. Kneed alles goed door elkaar. Verdeel de helft van het gehakt over de olijven in de vorm en druk het losjes aan. Leg de ratatouille op het gehakt en verdeel de rest van het gehakt hierover. Zet de niet afgedekte vorm in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in 55 minuten gaar. GEHAKTBROOD 4 Ingrediënten: 500 gram rundergehakt, 1 fijngehakte ui, 3 goudrenetten, gemalen kruidnagel, 50 gram krenten, zout, peper 4 gekneusde jeneverbessen, 2 eetlepels zonnebloemolie, 6 plakjes mager gerookt spek. Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de appels en haal er met een appelboor het klokhuis uit. Snipper 1 appel en snijd 2 appels in ringen. Meng het gehakt met de ui, de gesnipperde appel, een snufje kruidnagel, de krenten, zout, peper en de jeneverbessen en vorm er een ovaal gehaktbrood van. Bestrijk dit met 1 eetlepel olie en leg het in de ovenschaal. Beleg het gehaktbrood diagonaal met plakjes spek en bak het in de oven in ongeveer 40 minuten gaar. Bak de plakken appel in een koekenpan in 1 eetlepel olie lichtbruin en leg ze op het gehaktbrood.