Zuurvlees

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 01-12-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • water
  • azijn

Bereiden

750 gram runderlappen 2 dl gele azijn 2 dl water 6 jeneverbessen 6 laurierbladen zout peper 4 laurierbladen 4-5 uien 50 gr boter 4 eetlepels stroop 4 palkken ontbijtkoek 1 eetlepel bruine bastersuiker Snijd het vlees in grote dobbelstenen, pak een pan om het vlees in te marineren en doe er 2 dl water en 2 dl azijn in.Leg het vlees, jeneverbessen en laurierblad erin.Het vlees moet ruim onder de vloeistof staan, voeg zo nodig wat extra water en azijn toe. Dek het vlees af en laat het tenmisnste 8 uur in de koelkast marineren.Schep het in de tijd een paar keer om. Zet een schone pan in de gootsteen en leg er een zeef op. Giet de marinade van het vlees af door de zeef, dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees met peper en zout.Pak een koekepan en verhit een eetlepel boter erin. BAk het vlees in porties snel bruin.Doe de porties vlees die gebakken zijn in de pan, maak de marinade lauwwarm en giet de mmarinade bij het vlees tot het bet onder staat.Doe de laurierbladen erbij en de kruidnagels.Laat het vlees zachtjes sudderen. Pelde uien en snijd ze in ringen of parten.Smelt wat boter in de pan en bak zachtjes de uien erin. Schep de uien op het vless. Doe de stroop erbij en roer alles door elkaar. Voed de bruine suiker toe en laat het zachtjes verder sudderen.Als het vlees een uur gesudderd heeft: Verbrokkel de plakken ontbijtkoek boven het vlees, roer niet om.Roer na 15 min weer om. Laat het nog zo'n half uur verder sudderen.

Bronvermelding