Coq au vin

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 24-12-2004 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 grote uien
  • 100 gr rookspekblokjes
  • 2 kilo drumsticks kip
  • 3 dl rode wijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetl provenc kruiden
  • 1 1/2 dl kippebouillon
  • 1/2 bakje champignons
  • peper/zout
  • aardappelzetmeel
  • 1 eetl olijfolie

Bereiden

* Olie verhitten * spek, gesnipperde uien en uitgeperste knoflook bakken * uit pan scheppen * Kipstukken kruiden met zout en peper * In spekvet bruin bakken. af en toe omdraaien * Doe uien en spek weer terug bij de kip * Voeg wijn, bouillon en kruiden toe * Stoven met deksel op pan ca 1 1/2 uur * Champignons apart bakken * Bij kipmengsel voegen * Binden met aardappelzetmeel

Materialen

grote braadpan

Bronvermelding