'Antilliaanse loempia's'

Anders, Hoofdgerecht, 8 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 07-03-2010 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • -18 diepvriesloempiavellen. -1000 gr. taugé

Bereiden

-18 diepvriesloempiavellen. -1000 gr. taugé -4 eetlepels olie -400gr. kipfilet -100gr. hamreepjes -1 fijngesneden ui -2 fijn gesneden knoflookteentjes -1 takje fijngehakte bladselderij -1,5 theelepel vijf kruidenpoeder -3 eetlepels ketchap Asin -1/2 theelepel mango chutney -1 liter olie om te frituren Bloempap 1,5 kopje zelfrijzend bakmeel, 1 1/4 theelepel zout, 1 theelepel kerriepoeder,1 3/4 kopje water De taugé in veel water goed wassen. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de kip in 3 minuten lichtbruin. Voeg de hamreepjes,ui en knoflook toe en bak deze voor een paar minuten mee. Voeg de bladselderij toe en breng alles op smaak met vijfkruidenpoeder,ketchap Asin en mango chutney. Laat het mengsel voor een paar minuten bakken. Voeg de taugé toe en bak hem nog 2 minuten mee. Laat de vulling in een vergiet uitlekken en afkoelen De ingrediënten voor de bloempap goed mengen. Loempiavel schuin neerleggen,3 eetlepels van de vulling op de voorste helft van het deeg leggen, onderste punt er over heen vouwen ,zijkanten dichtvouwen en deeeg oprollen. Plak de renden met het bloempapje dicht. Verhit de olie in een frituurpan. Wentel de loempia door het papje,laat het even uitdruipen en bak 2 loempia's per keer goudbruin en krokant in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpaier

Bronvermelding