Italië - Linguine met garnalen, geroosterde kerstomaatjes, knoflook en basilicum

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 08-08-2012 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2,5 el extra vierge olijfolie
  • 400 gram gedroogde linguine of spaghetti
  • 3 tenen knoflook, in hele dunne plakjes
  • 300 gram gepelde, rauwe garnalen
  • 2 handenvol basilicumblaadjes, grote bladeren gescheurd

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Leg de tomaatjes met de snijkant boven in een net passende ovenschaal. Besprenkel met 1 el. olijfolie en bestrooi met zeezout en versgemalen zwarte peper. Rooster de tomaatjes 5-10 min. in de oven tot ze een beetje zacht zijn en beginnen te barsten. Kook de linguine volgens de aanwijzigen op de verpakking beetgaar. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe, laat een paar sec. bakken tot de geur vrijkomt en voeg de garnalen toe. Roerbak 2 min. of tot de garnalen net gaar zijn. Giet de pasta af, doe terug in de pan met de garnalen, en knoflook, geroosterde tomaatjes, basilicum en wat zeezout en peper. Schep goed door elkaar en serveer direct.

Bronvermelding