Pesca in vin santo - Gevulde perziken met zoete wijn

Anders, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 09-07-2024 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 rijpe perziken
  • 75 gram amaretti (amandelkoekjes)
  • 1 ei
  • 1 el suiker
  • boter
  • 1/4 liter vin santo of andere zoete wijn
  • 100 gram mascarpone

Bereiden

Verwarm de oven voor op 170°C. Schil de perziken, snijd ze doormidden en verwijder de pit. Leg de helften op de bolle kant naast elkaar in een ovenschaal. Hak de amaretti fijn. Klop het ei los en meng de amaretti en suiker erdoor. Schep wat van dit mengsel in de holtes van de perziken en leg er een klontje boter op. Giet de vin santo in de ovenschaal en bak de perziken 25 minuten in de oven. Neem de perziken uit de oven en laat iets afkoelen. Serveer de perziken met wat vin santo uit de ovenschaal en de mascarpone.

Bronvermelding