Menu
Appel in cider-vanillesaus
Ingrediënten
- 4 appels (Cox's Orange)
- 1 flesje cider (275 ml)
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
- 1/4 liter vanillevla
Bereiden
Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd elke appel in achten.
Verwarm in een pan de cider met het citroensap en de koekkruiden. Voeg de appels toe en houd ze 5 minuten tegen de kook aan. Haal de appels voorzichtig uit de pan met een schuimspaan en laat ze goed uitlekken.
Kook het vocht circa 7 minuten in tot er circa 3/4 dl over is. Doe de vanillevla in een kom, roer het vocht erdoorheen en laat afkoelen.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan bruin.
Verdeel de appelpartjes over vier desertschaaltjes, schenk de saus erover en garneer met amandelen.
Bevat 175 calorieën per portie.