Ovenschotel met gehakt en chorizo

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 14-05-2006 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 prei
  • 150 g chorizo
  • 1 eetl olijfolie of zonnebloemolie
  • 25 g boter
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 eetl gehakte koriander (vers/diepvries)
  • 450 g voorgekookte aadappelplakjes
  • 150 g geraspte cheddar/belegen kaas
  • 2 dl slagroom of schenkbare crème-frâiche

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de prei in ringen. Verdeel de chorizo in blokjes. Verhit de olie en de boter en roerbak hierin de prei 2 minuten. Voeg gehakt en chorizo toe en roerbak totdat het vlees rul is en het meeste vocht is verdampt. Meng de koriander erdoor. Leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem van een ovenschaal en verdeel het gehaktmengsel erover. Leg de rest van de aardappelplakjes erop. Bestrooi het geheel met kaas en schenk de room erover. Zet de schotel 20 minuten in het midden van de oven.

Bronvermelding