Boerenkoolstampot met komijn

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 10-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 400 gr versgesneden boerenkool
  • 50 gr boter
  • 8 dunne speklapjes
  • 1 tl komijnzaad
  • 4 eetlepels piccalilly
  • peper en zout

Bereiden

Schil de aardappelen en halveer ze.Kook de aardappelen gemengd met de boerenkool,net onder water in ca.25 minuten gaar.Giet af en vang wat afgietvocht op.Voeg 50 gr. boter toe en stamp het mengsel tot stamppot.Voeg als de stamppot te droog is meer afgietvocht toe.Breng op smaak met zout en peper. Bak de speklappen in ca. 10 minuten goudbruin en knapperig.Rooster de komijnzaadjes op middelhoog vuur ca. 1 minuut tot ze gaan geuren in een droge pan onder voortdurend bewegen van de pan.Verdeel de stamppot over 4 borden.Leg de speklap erbij.Schep de piccalilly erbij en bestrooi het geheel met de geroosterde komijnzaadjes.

Bronvermelding