Chillischotel met komkommer en spekjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 10-01-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr speklapjes in reepjes
  • zout en peper
  • 1/2 eetlepel chillipoeder
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook,gehakt
  • 2 uien,gesnipperd
  • 1 kleine chinese kool
  • 1 blik bruine bonen,uitgelekt
  • 4 eetlepels sojasaus
  • enkele druppels tabasco
  • 1/2 komkommer,in plakjes

Bereiden

Bestrooi de speklapjes met zout,peper en chillipoeder.Verhit de olie en bak hierin de speklapjes al roerbakkend bruin.Voeg de knoflook en de uien toe.Schep alles regelmatig om en bak 10 minuten.Schep de chinese kool en de bruine bonen door het vlees en roerbak nog even totdat alles goed warm is.Voeg de sojasaus en tabasco toe.Serveer er komkommer bij.

Bronvermelding