Empana met gehakt

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 11-01-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gr bloem(deeg)
  • 60 gr koude boter,in stukjes(deeg)
  • 1 eidooier(deeg)
  • 2 eetlepels koud water(deeg)
  • melk om te bestrijken
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 sjalotjes,gesnipperd
  • 250 gr rundergehakt
  • 1 tomaat
  • 1/2 groene paprika,gehakt
  • 1 rode peper,zonder zaadjes,gehakt
  • 1 eetlepel blanke rozijnen
  • 1 mespunt gemalern nootmuskaat
  • zout en peper

Bereiden

Doe de bloem in een kom en wrijf er de boterstukjes door tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt.Voeg de eidooier en het water toe en kneed tot een stevig deeg.Verdeel het deeg in 2 stukken.Zet deze afgedekt apart.Verhit voor de vulling de olie en fruit hierin de sjalotjes.Voeg het gehakt toe en bak het rul.Schep de andere ingredienten voor de vulling erbij en roerbak nog 5 minuten. Verwarm de oven op 200 c.Rol 1 helft van het deeg uit tot een vierkant.Steek hieruit 6 rondjes van cica 10 cm.Leg de deegrondjes in de holtes van het muffinblik.Schep de gehaktvulling erop.Rol de rest van het deeg uit en steek er rondjes uit om de vulling te bedekken.Druk de deegnaden op elkaar met een vork.Prik de bovenkant van het deeg hier en daar in.Bestrijk het deeg met melk en zet de vorm 15-20 minuten in het midden van de oven.Serveer ze warm of koud.

Materialen

muffinvorm met 6 holtes,ingevet

Bronvermelding