Cake

Gebak, Hapje, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 75 minuten,

Laatst aangepast: 10-01-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 120 gr roomboter
  • 450 gr cakemeel
  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 gr bruine suiker
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 100 gr krenten
  • 100 gr rozijnen
  • 100 gr gedroogd fruit,klein gesneden
  • 50 gr gekonfijte kersen
  • boter voor invetten
  • poedersuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 c.Klop de boter in een mengkom met de mixer schuimig en roer dan het meel er goed doorheen,Doe de eieren in een kom, klop ze los en schenk ze al roerend in de mengkom.Voeg nu langzaam de melk toe tot er een soepel deeg ontstaat.Roer het bakpoeder,suiker,nootmuskaat,krenten,rozijnen,het gedroogde fruit en de kersen erdoor. Vet het bakblik in ,giet het beslag erin en strijk glad.Laat het ruim een uur in de oven bakken.Controleer met een sateprikker of de cake van binnen gaar is.Laat de cake vervolgens afkoelen en strooi er een beetje poedersuiker overheen.

Materialen

cakevorm van ca. 25 cm lang

Bronvermelding