Salade van spinazie, doperwten en feta

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 31-12-2004 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 handen spinazie
  • 3 kopjes verse dopewten
  • 2 el citroensap
  • 5 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 100 gr feta

Bereiden

Verkruimel de feta. Kijk de jonge spinazieblaadjes na op lelijke stugge stelen of verwelkt blad en was ze heel goed. Droog ze in de groentecentrifuge en doe ze in een slakom, met de doperwten, die je (tenzij je beschikt over verse, jonge erwtjes die van zichzelf al zoet en zacht zijn) eerst in kokend water zonder zout moet blancheren en af moet laten koelen. Maak ondertussen een dressing van de citroensap, olijfolie en peper en zout en giet deze op het laatste moment over de salade en strooi er de verkruimelde feta over.

Materialen

groentecentrifuge en slakom

Bronvermelding