Arabische pizza

Anders, Hapje, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 13-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • Voor het deeg
  • 150 gr bloem
  • 90 gr water
  • 1/2 tl instant gist
  • 1/2 tl zout
  • Voor de vulling
  • 200 gr gehakt
  • 1 st tomaat
  • 1 st ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el peterselie
  • 1/2 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl kaneel
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 tl olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 250°C, liefst met een pizzasteen erin. Indien je die niet hebt is een bakblik ook goed. Maak het deeg: Meng eerst de droge ingrediënten, voeg dan het water toe en meng tot een homogeen deeg ontstaat. Kneed 10 minuten en laat afgedekt een uur rijzen, tot in volume verdubbeld. Sla de lucht eruit, kneed 10 seconden, vorm 2 ballen ervan en laat weer afgedekt rijzen tot het in volume is verdubbeld. Maak de vulling: Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom. Maak de pizza: Rol elke deegbol uit tot een langgerekte lap. Verdeel op elke lap de helft van de vulling, maar laat een rand van 2 cm vrij. Sla de randen over de vulling en knijp de uiteinden samen. Bak de pizza: Schuif de pizza's op de pizzasteen en bak 10 minuten tot het deeg en de vulling gaar zijn.

Bronvermelding