Bladerdeeg met kaas/spinazie/gehakt

Hartige taarten, Hapje, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 26 minuten,

Laatst aangepast: 28-01-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 tl olijfolie
  • 50 gr spinazie (diepvries)
  • 1 st ui
  • 2 1/2 tenen knoflook
  • 100 gr fetakaas óf mager rundergehakt
  • 1 tl oregano
  • 6 plakjes filodeeg

Bereiden

Verhit een beetje olie in een grote braadpan. Rul het gehakt (als u gehakt gebruikt in plaats van feta). Voeg de ui en de knoflook toe en bak het 3 minuten op gemiddeld vuur. Neem de pan vervolgens van het fornuis en voeg de spinazie toe. Roer het geheel goed door elkaar. Doe de feta (als u voor feta heeft gekozen in plaats van gehakt) en oregano in een grote schaal en vermeng de ingrediënten. Roer ook het spinaziemengsel erdoor. Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet alvast een bakblik in met wat olie. Verdeel de spinazie/kaasvulling óf spinazie/gehaktvulling over het filodeeg en vouw de plakjes dubbel in een punt. Bestrijk ze met een beetje olie en bak ze daarna in ongeveer 15 minuten goudbruin. Ook erg lekker met een vulling van ham, mozzarella, basilicum en tomaat!

Bronvermelding