Beenham met sinaasappelsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 14-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 4 eetlepels honing
  • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn of 1 theelepel grdroogd
  • 600 gr beenham naturel(voorgegaard)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 C.Boen de sinaasappel schoon en snijd hem doormidden.Rasp van de ene helft 1 theelepel de schil en gebruik de andere helft,in partjes gesneden,als garnering.Breng de sinaasappelsap met de rasp,honing en rozemarijn aan de kook en laat dit 5 minuten trekken.Leg de beenham in de ovenschaal,giet het sapmengsel erover en zet de ham 30 minuten in de oven.Giet tussentijds wat van het vocht over de ham.Serveer de ham in dikke plakken gesneden en gegarneerd met partjes sinaasappel.

Bronvermelding