'Romige witlof' in gerookte zalm

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Anders.

Laatst aangepast: 16-06-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • zalm

Bereiden

Ingrediënten voor 2 personen 5 kleine struikjes witlof - 200 gram plakjes gerookte zalm - 50 gram roomkaas naturel - 1/2 kruidenbouillontablet - 50 ml slagroom of room culinair - zout - 50 gram geraspte jong belegen kaas - 2 eetlepels gehakte dille (diepvries of gedroogde) Hulpmiddelen Ovenschaal - kleine pan - vergiet Voorbereiding Witlof schoonmaken en in de lengte doorsnijden. Witlof in water met zout beetgaar koken. Goed uitlekken in een vergiet. Bereidingswijze Oven voorverwarmen op 200 graden. Rol elk half struikje witlof in een plakje gerookte zalm. Leg de struikjes naast elkaar in de ovenvaste schaal. Verwarm de room en smelt hierin de kaas. Los de 1/2 bouillontablet hierin op. Giet de saus over de witlof. Bestrooi dit met de geraspte kaas en zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven tot de witlof een goudbruine kleur heeft gekregen. Serveertips Lekker met aardappelpuree.

Bronvermelding