Aubergine Schotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 16-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie hieronder

Bereiden

Snij 3 aubergines in de lengte in plakken van 1 cm dik, bestrooi royaal met zeezout en laat 20 min. liggen. Bak 1 ui en twee tenen knoflook in wat olie, voeg 3 blikken tomaten en 1 el bruine suiker toe. Op smaak maken met balsamicoazijn. Laat dit 20 minuten pruttelen. Leg de plakken aubergine op eenm bakplaat, inkwasten met olijfolie en 15 minuten bakken op 200 graden. Maak nu laagjes in een voenschaal van plakken aubergine, plakken mozzerella, de tomatensaus en parmezaanse kaas. Ga dsoor tot alles op is. Eindig met kaas en bassilicum (verse). Zet 20 minuten in de oven op 200 graden. eet met salade.

Bronvermelding