Chilli con carne

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 16-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr bonen
  • 400 gr gehakt
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 verse rode peper
  • 1 theelepel gehakte tijm
  • 3 tomaten,ontveld,zonder zaadjes
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 100 ml vleesbouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 kaneelstokje
  • 2 theelepels milde paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • zout en peper
  • 3 eetlepels olie
  • 125 ml zure room
  • 2 eetlepels bieslook fijngesneden

Bereiden

Laat de bonen uitlekken,bak en rul het gehakt in 1 eetlepel olie.Doe 2 eetlepels olie in een grote pan en bak de sjalotjes,rode peper,knoflook en tijmblaadjes in 3 minuten,voeg dan de gesneden tomaat toe.Roer de komijn,oregano,paprikapoeder,peper en zout erdoor.Bak dit 2 minuten mee.Schep gehakt en tomatenblokjes door het uimengsel en laat dit 5 minuten pruttelen.Roer de tomatenpuree los met de vleesbouillon en schep dit met lauroerblad en kaneelstokje door het gehakt.Laat dit 10 minuten pruttelen,doe de bonen erbij.Warm alles goed door en laat dit nog 5 minuten staan.Verwijder het kaneelstokje en laurierblad.Meng de zure room en bieslook erdoor.Serveer dit met witte rijst.

Bronvermelding