Menu
Drieluikje van garnalen
Ingrediënten
- 1 citroen
- 225 ml mayonaise
- 3 el verse basilicum, fijngehakt
- 1 mespunt cayennepeper
- 30 cocktailgarnalen (met staartstukje)
- 300 g hollandse garnalen
- 2 el griekse yoghurt
- 3 sjalotjes, fijngesnipperd
- 4 el verse peterselie, fijngehakt
- 250 g jumbogarnalen
- 2 rijpe avocado's
- 2 tomaten, blokjes
- 2 el verse dille, fijngehakt
- 1 el limoensap
Bereiden
Cocktailgarnalen met citroenmayonaise:
citroen schoonboenen, gele schil eraf raspen en ctroen uitpersen. In een kom 200 ml mayonaise met citroenrasp, basilicum en cayennepeper mengen. Op smaak brengen met zout en enkele druppels citroensap. Citroenmayonaise over cocktailglaasjes verdelen. Cocktailgarnalen aan de zijkant van het glas hangen met de staartjes naar beneden.
Garnalensalade met kruidenmayonaise:
In een kom hollandse garnalen met rest van mayonaise, griekse yoghurt, enkele druppels citroensap, 2 sjalotjes, peterselie en zout en peper door elkaar scheppen.
Garnalen-avocadomousse: jumbogarnalen in kleine stukjes snijden. Avocado in klein blokjes snijden. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. In een kom stukjes garnaal met avocado, tomaat, 1 sjalotje, dille en limoensap omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Alles tot gebruik in de koelkast bewaren.
Bereiden:
Op grote borden een bolletje garnalen-avocadomousse scheppen. Glaasjes met cocktailgarnalen ernaast zetten. Blaadjes veldsla over lepels verdelen en op iedere lepel een mooi bergje garnalensalade scheppen. Lepels op de borden leggen.
Materialen
amuselepels, cocktailglaasjes