Menu
Gegratineerde mosselen
Ingrediënten
- 100 g abdijkaas
- 200 ml crème fraiche
- 1 tl mosterd
- 1 el fijngehakte dragon
- Voor de selderijboter:
- 125 g zachte roomboter
- 1 tl citroensap
- 2 el verse selderij, fijngesneden
- 2 eetl bieslook fijngesneden
- Mosselen:
- 2 kg panklare mosselen
- 1 ui, fijngesneden
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 wortel fijngesneden
- 1 prei fijngesneden
- 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
- 1 laurierblad
- 350 ml witte wijn
Bereiden
Rasp de abdijkaas en meng met de crème fraîche, mosterd en dragon. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
Roer voor de selderijboter de boter, het citroensap, de selderij en bieslook in een kom goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
Was de mosselen grondig en controleer ze. Gooi kapotte schelpen en open exemplaren, die na een tik niet sluiten, weg.
Verhit de olie in een hoge ruime pan en bak de ui en de knoflook op laag vuur 5 min. Voeg de wortel, prei, bleekselderij en het laurierblad toe en bak 5 min. Doe de mosselen erbij en blus na 2 min. af met de witte wijn. Doe het deksel op de pan en kook tot alle mosselen net open zijn, schud ze regelmatig om.
Neem van het vuur en verwijder de dichte mosselen. Verdeel de mosselen in tweeën.
Verwarm de oven voor op 200 gr. Maak de mosselen los van de schelp. Breek 1 schelphelft af en gooi weg. Leg de mossel in de andere helft.
Verdeel de selderijboter over de ene helft van de mosselen en verdeel het kaasmengsel over de andere helft. Gratineer ze 8-10 min in de oven en serveer direct.