Spaghetti met garnalen

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 18-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr spaghetti (grand italia)
  • 300 gr garnalen
  • 125 ml olijfolie, blanc
  • 2 st Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 250 gr rucola salade
  • 1 st citroen, rasp van 1/2e samen met sap van 1 hele
  • 2 st flinke trostomaten, ontveld en fijngehakt
  • verse zwarte peper & zout naar smaak
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt / geperst

Bereiden

Kook een goede kwaliteit spaghetti al dente. Doe de olie in de wok en fruit de spaanse peper en de knoflook op een gemiddeld vuur tot de geuren vrij komen. Voeg de kleingehakte tomaat toe en laat even opwarmen. Voeg de geraspte citroenschil en wat sap naar smaak toe. Doe vervolgens de garnalen in de saus en voeg wat verse peper en zout toe naar smaak. Doe de spaghetti bij het mengsel met garnalen en schep goed door. Voeg net voor het serveren de rucola toe en schep dit om. Niet te lang verwarmen anders wordt de rucola slap. Direct serveren. Heerlijk met de simpele italiaanse salade uit mijn kookschrift.

Materialen

pan, wok, knoflookpers

Bronvermelding