Simpele italiaanse salade

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 18-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr rucolasalade of een rucolamix
  • grana padano, geschaafd
  • 1 handje pijnboompitten
  • 1 beetje olijfolie of truffelolie
  • 1 beetje balsamico azijn
  • 1 beetje vers gemalen peper
  • 1 snufje zout

Bereiden

Doe de salade in een kom. Voeg eerst wat versgemalen peper toe. Omscheppen met de handen en dan snufje zout toevoegen en omscheppen. Voeg wat druppels olijfolie / truffelolie (heerlijk, maar sterke smaak) toe een schep weer om. Voeg wat druppels balsamico azijn toe en omscheppen. Meng de kaasschaafsels en de pijnboompitten door de salade en klaar ben je! Echt een aanrader! Wees niet te gul met het toevoegen van de ingrediënten, liever iets er aan toevoegen dan de salade te verpesten door ineens te veel ergens van te hebben gebruikt. Proeven dus, terwijl je de salade maakt!!!

Bronvermelding