Ouderwetse griesmeelpap

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 19-01-2010 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 70 gr griesmeel
  • 50 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 liter melk
  • 200 gr rozijnen

Bereiden

Vul een kom met water en leg de rozijnen hierin. Als de rozijnen geweld zijn, gooi ze dan door een vergiet en laat ze even uitlekken. Giet vervolgens de melk in een pan en zet deze op het vuur. Meet alvast de hoeveelheid suiker en griesmeel af. Als de melk kookt, moet de suiker, vanillesuiker en griesmeel worden toegevoegd. Laat dit 8-10 minuten koken, roer wel regelmatig, anders brandt de pap aan. Voeg nu de rozijnen toe en haal het van het vuur. Het wordt zowel warm als koud gegeten. Warm: Kan direct worden gegeten. Koud: Giet de pap in een schaal en laat het 3-4 uur in de koelkast staan.

Bronvermelding