Bruschette met witte bonen en boerenkool

Brood/sandwiches, Lunch, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 300 gram gesneden boerenkool
  • 1 blikje witte bonen, afgespoeld of 200 gr. zelfgekookte
  • 4 sneden rustiek brood, dik gesneden
  • extra vergine olijfolie
  • 8 ansjovisfilets

Bereiden

Pel de knoflooktenen. Halveer er een en snijd de andere fijn. Verwarm de olijfolie in een antiaanbakpan en fruit hierin zachtjes de fijngesneden knoflook. Voeg na 1 minuut de boerenkool toe, plus een snuf zout en schep een paar minuten om. Voeg 2 eetlepels water toe, draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en stoof de kool in 5 tot 10 minuten net gaar. Doe de bonen in een steelpan met een scheutje extra vergine olie en warm ze rustig op. Rooster de boterhammen in de oven of in een broodrooster. Wrijf een kant in met de gehalveerde knoflookteen en beleg ze achtereenvolgens met boerenkool, bonen en ansjovisfilets. Besprenkel royaal met extra vergine olijfolie en maal er zwarte peper over. Halveer de bruschette en serveer meteen.

Bronvermelding