Menu
Surinaamse Pindasoep
Ingrediënten
- 500 gram kip
- 200 gram zoutvlees/zuurkoolspek
- 1 ui
- 1 pot pindakaas
- 1 groot kippenbouillonblok
- 1/2 blikje kokosmelk
- 1 madame jeanette
- 2 in dunne plakje wortels
- selderijgroen
- laurierblad
- gemberpoeder
- 3 pimentkorrels
- 3 in stukjes tomaten
- 1 eetlepel suiker
Bereiden
Kook het stukje zoutvlees 5 minuten zachtjes in ruim water om het te ontzouten en snij het in stukjes.
Gooi het water weg.
Fruit de uit in een beetje olie, doe kip en zoutvlees erbij en fruit verder.
Voeg wortel, tomaat en kruiden toe. Doe anderhalve liter water bij en laat alles ruim een uur zachtjes trekken, waarvan de laatste 10 minuten het pepertje, in zijn geheel. Niet kapot laten koken.
Roer nu de pindakaas erdoor en de kokosmelk, en warm alles nog heel voorzichtig door.
De soep mag niet meer koken, want dan komt de olie uit de pindakaas en komt de kokosmelk bovenop te drijven.
Strooi er selderijgroen op en geef er rijst bij.
.
Materialen
1 pond kip geen filet maar vleugels/poten/nek 200 gram zoutvlees/zuurkoolspek Een grote ui gesnipperd Een pot pindakaas Een kippenbouillonblok (groot) Half blikje kokosmelk 1 madame jeanette pepertje (zaadjes verwijderen) Twee wortels, in dunne plakjes Selderijgroen Laurierblad, gemberpoeder, 3 pimentkorrels 3 tomaten in stukjes 1 afgestreken eetlepel suiker naar smaak