Maissoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 22-01-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 fijngesneden rode paprika
  • 1 fijngesneden gele paprika
  • 1 blik mais
  • 1 liter melk
  • 1/2 liter water
  • 2 1/2 blokje bouillon
  • bloem
  • zout
  • peper
  • 1 turks brood

Bereiden

Bereiden Ui en paprika schoonmaken en in stukjes snijden en de ui apart en de paprika apart zachtjes aanbraden. Knoflook uit de pers bij de ui toevoegen. Maïs toevoegen en het geheel met een beetje bloem binden. Al roerend de kippenbouillon toevoegen en de melk. Op smaak brengen met peper en zout en nog zachtjes 15 min door laten koken. Met de staafmixer grof pureren Voeg de paprika als laatste toe voor de kleur Tip voor een oosters smaakje: • Vervang de melk door 2 blikken kokosmelk • Voeg een stukje verse gember toe in plakje gesneden

Materialen

MAISSOEP NODIG 1. 1 grote ui 2. 1 teentje knoflook 3. 1 rode paprika fijngesneden 4. 1 gele paprika fijngesneden 5. 1 blik maïs 6. 1 liter melk 7. 1/2 liter water 8. 2 1/2 blokje kippenbouillon 9. bloem, 10. zout 11. peper 12. Turks brood

Bronvermelding