Griesmeelovenschotel met abrikozen

Anders, Nagerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 05-01-2018 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3/4 liter melk
  • 75 gram rozijnen
  • zout
  • 75 gram griesmeel
  • 60 gram boter of margarine
  • 75 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 blik abrikozen (netto 850 gram)
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 2 eetlepels suiker

Bereiden

Rozijnen wassen. In steelpan melk en zout aan de kook brengen. Griesmeel en rozijnen toevoegen. Al roerende in ca. 5 minuten laten binden tot een dikke pap. In ca. 1/2 uur laten afkoelen tot lauw. Oven voorverwarmen op 175 graden. Met mixer boter of margarine met de suiker in ca. 10 minuten kloppen. Eieren één voor één toevoegen. Het volgende ei pas toevoegen als het vorige helemaal is opgenomen. De afgekoelde griesmeelpap er voorzichtig door scheppen. De abrikozen (of perzikken) laten uitlekken. Walnoten fijnhakken. Een hoge (ik gebruik altijd een lasagneschaal, krijg je lekker veel korst) ovenschaal invetten met boter of margarine. De dikke griesmeelvla erin schenken en de abrikozen er een beetje in drukken. Griesmeelvla bestrooien met suiker en walnoten. In de oven in ca. 45 minuten lichtbruin bakken. Direct uit de oven serveren.

Materialen

oven, ovenschaal, 1,5 liter, steelpan, mixer, beslagkom, vergiet, weegschaal

Bronvermelding