Kip uit de braadzak

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Frans.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 28-02-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 takjes grof gesneden peterselie
  • 2 takjes grof gehakt rozemarijn
  • 2 takjes grof gehakte tijm
  • 2 teentjes gehakte knoflook
  • rasp van 1 citroen
  • 6 ansjovisfilet fijn gesneden
  • 50 ml olijfolie
  • zout- peper
  • 50 gram magarine
  • 1 maiskip
  • 1 braadzak

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de knoflook, citroenrasp, ansjovis, peterselie, tijm, rozemarijn, olie, peper, zout en de boter door elkaar. Vul de buikholte van de kip met het mengsel en bestrijk het vel van de kip met olie en bestrooi met peper en zout. doe de kip in de braadzak en doe het geheel in de oven braad de kip en ongeveer 60 min gaar.

Bronvermelding