Menu
Varkensvlees in uien-knoflooksaus
Ingrediënten
- 750 gram varkenspoulet
- zout, peper
- 75 gram margarine
- 3 uien, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook , uitgeperst
- 1 dl rode wijn
- 3 dl bouillon
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 laurierblad
- 2 el peterselie, fijngehakt
- maizena
Bereiden
Bestrooi de varkenspoulet met wat zout en peper. Verhit de margarine in een pan en bak hierin de varkenspoulet bruin. Voeg de uien en de knoflook toe en bak alles onder voort- durend omscheppen tot de uien lichtbruine zijn gekleurd. Voeg de rode wijn, de bouillon, de tomatenpuree, het laurierblad en de peterselie toe. Breng alles aan de kook.
Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat alles 45 minuten zachtjes sudderen. Bind daarna de saus met een maizenapapje.
Materialen
braadpan