Varkensvlees in uien-knoflooksaus

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 13-02-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram varkenspoulet
  • zout, peper
  • 75 gram margarine
  • 3 uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook , uitgeperst
  • 1 dl rode wijn
  • 3 dl bouillon
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • maizena

Bereiden

Bestrooi de varkenspoulet met wat zout en peper. Verhit de margarine in een pan en bak hierin de varkenspoulet bruin. Voeg de uien en de knoflook toe en bak alles onder voort- durend omscheppen tot de uien lichtbruine zijn gekleurd. Voeg de rode wijn, de bouillon, de tomatenpuree, het laurierblad en de peterselie toe. Breng alles aan de kook. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat alles 45 minuten zachtjes sudderen. Bind daarna de saus met een maizenapapje.

Materialen

braadpan

Bronvermelding