1 'Turks brood gevuld met pikant gekruid gehakt - kofte met turks brood

Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 13-11-2016 | 25 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr. lamsgehakt,

Bereiden

200 gr. lamsgehakt, 2 el shoarmakruiden, blad van 3 takjes verse munten 1 el fijngehakte munt, 1 klein uitje (fijngehakt, 1/2 rond turks brood,1 dl pikant gekruide tomatensaus (uit een potje of pakje, pastasaus), 1 dl griekse of turkse yoghurt, 4 bladeren van andijvie of romeinse sla in reepjes, 2 tros- of pruimtomaten in partjes, 1/2 rode ui in boogjes, stukje komkommer in halve plakken. Hulpmiddelen Grilpan of hapjespan Voorbereiding Meng het gehakt met de shoarmakruiden, gehakte munt en ui en vorm 6 platte burgers van. Rooster deze op een voorverwarmde grilpan of hapjespan in 6-8 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Bereidingswijze Halveer het halve brood en snijd de stukken open vanaf de punt, maar niet door. Leg het brood metde snijvlakken naar beneden even in de grilpan of hapjespan zodat deze krokant worden. Bestrijk de stukken brood dik met de tomatensaus en yoghurt, verdeel de kofteburgers, sla tomaten, rode ui, komkommer en mintblaadjes erover en maal er ten slotte wat peper en zout over.

Bronvermelding