Menu
Tagine met kip en doperwten
Ingrediënten
- 1 kip in vieren gesneden
- 1 grote ui
- 1 tomaat
- 1 bakje koriander (15gr) fijn gesneden
- 2 eetl zonnebloem of olijfolie
- 2 saffraandraadjes of poeder
- 1 theelepel gemberpoeder of verse gember nog beter
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel kurkuma
- 200 gram groene olijven
- 1 blokje kippenbouillon
- 250 gram doperwten
- 4 grote aardappelen in stukjes gesneden
Bereiden
Verhit de olie in een grote braadpan en bak de kip en ui op hoog vuur aan tot het vlees licht gekleurd is, voeg de gesneden tomaat toe.
Bestrooi de kip met peper, kurkuma, gember naar smaak. Voeg de saffraan en kippenbouillon en zout toe als het nodig is (kippenbouillon is al zout)
Schenk zoveel gekookt water in de pan tot alle ingrediënten net niet onder water staan, laat koken ongeveer 10 minuten.
Voeg de gesneden aardappelen, doperwten, fijngesneden koriander toe. Dek de pan af en laat ruim 20 minuten koken op laag vuur. Tussendoor controleren of er nog genoeg vocht is en af en toe de pan schudden.
Serveer onmiddelijk met groene olijven. Lekker met warm stokbrood.