Harira

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 25-01-2010 | 23 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram vlees (rund of lamsvlees)
  • 3 eetlepels olie of olijfolie
  • 2 middengrote uien in stukken
  • 2 wortels in stukken
  • 150 gram sperziebonen in stukken
  • 1 bakje koriander, gesneden
  • 1 bakje peterselie, gesneden
  • 1 bakje selderij, gesneden
  • 2 grote tomaten in stukken
  • 1 theelepel saffraan
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gemberpoeder of vers!
  • 2 blokjes rundvleesbouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 eetlepels bloem (tarwebloem)
  • 1 handvol vermicelli

Bereiden

1-Doe in een pan: vlees, olie, ui, wortels, sperziebonen, tomaat, koriander, peterselie en selderij. 2-Bestrooi alles met peper, zout, gember, saffraan en rundvleesbouillon. Schenk zoveel gekookt water in de pan tot alle ingrediënten onder water staan. Leg de deksel op de pan en laat op hoog vuur verder koken ca 15 minuten. 3- Haal vlees uit de pan, snij deze in blokjes. 4- Mix alle gekookte groente ingrediënten en doe dit mengsel in een soeppan. Voeg de gesneden blokjes vlees toe. Schenk voldoende gekookt water toe en laat koken. 5- Mix 4 eetlepels bloem toe aan een thee glas koud water en mix. 6- Voeg dit bloemmengsel toe aan de soep als het water al gekookt is en blijf roeren. Roer de tomatenpuree er doorheen en voeg een handvol vermicelli toe. Laat de soep koken en af en toe roeren om te vermijden dat de vermicelli plakt.

Bronvermelding