'Preischotel' Heerlijk winterrecept. Makkelijk en snel klaar

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • gehakt en nasikruiden

Bereiden

Ingrediënten (4 pers.): 3 dunne prei (of 2 dikke) 4 ons gehakt 1 zakje nasikruiden aardappelpuree Bereiding: Laat de nasikruiden in beetje kokendheet water wellen. Snij de prei in ringen van max. 1/2 cm. dik en kook de ringen 2 min in water. bak het gehakt rul en laat overtollig water/ vet weglopen. Voeg de gewelde nasikruiden toe en bak het gehaktmengsel nog even goed op. Maak ondertussen de aardappelpuree klaar zoals je dit gewend bent voor een ovenschotel. Doe de prei in een ingevette ovenschaal met daarop het gehaktmengsel en daarbovenop de aardappelpuree. Maak het af met de parneermeel die je over de aardappelpuree strooit en leg wat klontjes boter over de paneermeel. Schuif de schotel in een voorverwarmde oven van 220 °c gedurende 30 tot 45 min. Het korstje moet stevig en lichtbruin gekleurd zijn.

Bronvermelding