Bake-well taart (engels jam-taart)

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Fusion.

Laatst aangepast: 29-01-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie hieronder

Bereiden

Bekleed een vorm met korstdeeg (zie hieronder) Besmeer deze met 180 gram jam.Smelt 120 gram boter. Klop[ 115 gram basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 120 gram gemalen amandelen, 4 dooiers, 3 eiwitten en 1 tl amandelessence doorelkaar en klop de boter erdoor.Schenk dit over de jam. Bak de taart 30 minuten op 200 graden. Strooi wat amandelsnippers erover en laat even bruin kleuren. Warm eten met room. Korstdeeg (voor 22 cm vorm) Meng 180 gram bloem met 90 gram koude boter snel tot deeg in de keukenmachine, ongeveer 20 seceonden draaien. Voeg dan 2-21/2 el ijskoud water toe en blijf draaien. Als het deeg na 1 minutt nog kruimelig is nog 1 el toevoegen . Stop als het een samenhangende bal is, in folie min. 30 minuten koelen. Dan uitrolen en in vorm leggen, opnieuw 30 min tot een nacht koelen.

Bronvermelding