Menu
Kip ajam paniki met Chinese kool en komkommer
Ingrediënten
- 3 eetlepels olie
- 500 g kipkluifjes
- 1 bakje boemboe voor ajam paniki
- 300 g pandanrijst
- 1 komkommer
- 2 uien in partjes
- 1 Chinese kool in repen van 1 cm
Bereiden
Verhit in een braadpan 1 eetlepel olie en bak hierin de kipkluifjes al omscheppend bruin.
Voeg de boemboe ajam paniki toe, roer om en stoof de kipkluifjes 25 minuten.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer de komkommer overlangs, schraap de zaden eruit en snijd de helften in smalle boogjes.
Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de ui goudbruin.
Voeg de komkommer en bijna alle Chinese kool (bewaar het rulle groen) toe en roerbak 5 minuten.
Schep van het vuur af de rest van de kool erbij.
Serveer de kipkluifjes in de saus met de rijst en de Chinese kool.
Materialen
Braadpan; spatel; lepel; pan of rijstkoker; vergiet; mes; snijplank; lepel; wok; spatel.