Amarettokoekjestaart

Gebak, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken.
Wachten: 180 minuten,

Laatst aangepast: 31-01-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 500 g amarettokoekjes
  • 250 ml slagroom
  • 1 eetlepel oploskoffie
  • 3 eetlepels olie
  • mokkaboontjes
  • koud water
  • 75 ml water

Bereiden

Laat in een kom met koud water de blaadjes gelatine weken. Maal de ammarettokoekjes in de keukenmachine fijn. Klop in een kom de slagroom stijf. Spatel 300 g amarettokoekjes door de slagroom. Breng in een steelpan 75 ml water aan de kook. Los de koffiepoeder daarin op. Roer 3 eetlepels koffie en de olie door de rest van de amarettokoekjes. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer door de hete koffie. Roer het koffiemengsel door de slagroom. Verdeel het amarettokoekjesmengsel over de bodem van een ingevette taartvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Verdeel het slagroommengsel over de amarettokoekjes. Garneer met mokkaboontjes. Maak er bijvoorbeeld een kerstboom of kerstster op. Laat de taart ongeveer 3 uur in de koelkast opstijven.

Materialen

Kom; keukenmachine; kom; mixer; weegschaal; steelpan; maatbeker; lepel; lepel; taartvorm (20 cm doorsnede); kwastje; lepel.

Bronvermelding