Hachee à la mama

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 15-05-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 1/2 kg aardappelen
  • 1 pond doorregen runderlappen
  • 1 1/2 pond uien
  • kruidnagelen
  • laurier

Bereiden

Door mijn moeder geschreven: Allereerst het vlees in kleine stukjes snijden en bakken. Na het bakken het vlees uit de pan halen en de uien bakken en iets later de paprika toevoegen Dan het vlees weer in de pan doen. En alles door elkaar roeren met een schepje juspoeder van Maggie. Dan wat water toevoegen en ongeveer 2 a 3 uur (ligt aan het vlees) laten sudderen. Tijdens het sudderen laurierblaadjes en een paar kruidnagelen toevoegen.Serveren met bloemige afkokers. Afkokers 10 minuten laten koken en dan afgieten en op de spaarbrander zetten. Als de aardappelen uit elkaar vallen door er met een vork in te prikken kan je de pan beetpakken met pannelappen en in de tuin in de frisse lucht opschudden tot ze een bloemig aanzien krijgen

Materialen

Pan, mes, dunschiller, snijplank

Bronvermelding